Zákaznická podpora 24/7

Naši operátoři jsou k dispozici nonstop a vždy Vám ochotně pomohou.


Technické problémy se stanicemi

+420 731 809 090

Služba, web a aplikace

+420 739 533 751
E.ON Zelená elektřina

E.ON má ve svých dobíječkách elektřinu z obnovitelných zdrojů

Společnost E.ON ukazuje, že i v oblasti elektromobily lze být ještě šetrnější k životnímu prostředí. Na stanicích E.ONu v České republice teď budou uživatelé elektrických vozidel odebírat elektrickou energii, která byla vyrobená z obnovitelných zdrojů. Ceny za dobití přechod na zelenou nijak nezměnil.  

„Často se říká, že elektromobil má ve skutečnosti svůj komín v uhelné elektrárně. Chceme ukázat, že tohle lze změnit. Od začátku roku jsme pracovali na tom, abychom do našich dobíjecích stanic získali energii z obnovitelných zdrojů a mohli ji našim zákazníkům dodávat.“

Martin Klíma, vedoucí oddělení Mobility Services společnosti E.ON

Aktuálně se dá říct, že se to podařilo. E.ON provozuje 50 veřejných dobíjecích stanic po celé republice.  Na řadě z nich se během dubna začaly objevovat speciální zelená označení, která ukazují, že právě u této stanice řidič elektřinu z obnovitelných zdrojů odebere. „V tuto chvíli je to u většiny našich stanic a postupně přidáváme další,“ dodává Helena Švejdová, projektová manažerka Mobility Services. Zelenou energii používá E.ON i v neveřejných stanicích ve vlastních provozech, ale zatím se netýká Partnerských dobíječek, kde si původ elektrické energie určuje vlastník.

V minulém roce zaznamenala společnost E.ON výrazný nárůst počtu dobití i objemu odebrané energie na svých dobíječkách. Celkem zákazníci na jejich stanicích v Česku odebrali 331,35 MWh elektrické energie, což byl trojnásobek oproti roku 2018. „Vzhledem k tomu, že v Česku roste počet elektromobilů a zároveň se intenzivně rozšiřuje i síť dobíječek, předpokládáme, že úměrně tomu poroste také objem odebrané elektřiny v tomto roce. Proto jsme nakoupili takové množství energie z obnovitelných zdrojů, které nám bude stačit na předpokládané využití našich zákazníků,“ popisuje Martin Klíma.

Přechod na zelenou energii se nijak neprojeví na cenách za dobíjení. Ty zůstávají stejné podle ceníku. Registrovaný zákazník zaplatí za kWh u AC stanice tři koruny, u rychlodobíjecí šest korun a u ultrarychlé stanice devět korun. Neregistrovaný pak zaplatí devět, jedenáct a třináct korun.

Sdílet článek

Aktuálně ze světa elektromobility

27 dobíjecích stanic pro SVJ Sakura

27 dobíjecích stanic pro SVJ Sakura

Číst dále
Oslavujeme 5 let a srovnáváme ceny UFC s DC

Oslavujeme 5 let a srovnáváme ceny UFC s DC

Číst dále
Dotace na elektromobil pro vaše podnikání a 10.000 Kč k tomu

Dotace na elektromobil pro vaše podnikání a 10.000 Kč k tomu

Číst dále
Domácí dobíjení přehledně v appce

Domácí dobíjení přehledně v appce

Číst dále
Background