Zákaznická podpora 24/7

Naši operátoři jsou k dispozici nonstop a vždy Vám ochotně pomohou.


Technické problémy se stanicemi

+420 731 809 090

Služba, web a aplikace

+420 739 533 751

E.ON otevřel svou třetí veřejnou dobíjecí stanici v Českých Budějovicích

Společnost E.ON zahájila v pondělí 2. prosince provoz své třetí veřejné dobíjecí stanice v Českých Budějovicích, která je vůbec první v samotném centru města. Řidiči elektromobilů si mohou vozy dobít v parku Háječek u letního kina. Do dvou let chce E.ON mít ve městě dalších pět dobíječek.

Už rok mohou řidiči elektromobilů využívat v Českých Budějovicích veřejné dobíjecí stanice společnosti E.ON. První rychlodobíječka vznikla u nákupního centra Globus v prosinci 2018. Druhá byla AC stanice s pozvolným dobíjením. Funguje od ledna 2019 u kavárny Lanna na Jiráskově nábřeží.

Nová stanice v parku Háječek je rychlodobíjecí. Odjet s dobitým vozem z 0 na 80 procent kapacity baterie od ní mohou řidiči do půl hodiny. Výběr místa v samém centru města není náhodný.

Lokalitu jsme zvolili na základě koncentrace elektromobilů v krajském městě, kterou nám dokáže spočítat naše aplikace. Jsme moc rádi, že nám vedení Českých Budějovic v čele s náměstkem primátora Viktorem Lavičkou vyšlo vstříc.“

Martin Klíma, vedoucí Mobility services společnosti E.ON

Jak mohou zákazníci tuto dobíjecí stanici využívat?

Dobíjecí stanice je od pondělí v plném provozu. Registrovaní zákazníci v systému E.ON Drive si mohou dobít baterie auta za 3 Kč/KWh, neregistrovaní si připlatí osm korun navíc. Zaplatit mohou pohodlně platební kartou. K dispozici jsou dva konektory standardů CCS Combo a CHAdeMO a jeden Mennekes Type 2 pro pozvolné dobíjení. Připojena mohou být najednou dvě vozidla. Stejné ceny v průběhu prosince zaplatí řidiči i na stanici u Globusu. Ta byla první rok provozu zdarma.

„Nástup elektromobility je celosvětový trend a jsem velice rád, že se ve spolupráci s naším městem podařilo tuto dobíjecí stanici zřídit. České Budějovice již v minulosti jako první město v Česku zavedly ryze elektrobusovou dopravu přímo do centra a i díky tradici trolejbusů je elektrifikace MHD na vysoké úrovni. Další lokalitou, kde by se mohlo objevit nové dobíjecí místo, je záchytné parkoviště P+R v Jírovcově ulici. Projekt tam s takovouto možností i počítá,“ říká Viktor Lavička, náměstek primátora města České Budějovice pro dopravu.

Dobíječka v centru Českých Budějovic je už 45. stanicí, kterou v Česku E.ON zprovoznil. V jižních Čechách jich je aktuálně pět z celkového počtu. Vedle Českých Budějovic fungují ještě v Písku a v Lipně nad Vltavou. V nadcházejících týdnech a měsících budou přibývat další. Do konce roku 2022 chce mít E.ON 300 dobíjecích stanic po celé republice.

Sdílet článek

Aktuálně ze světa elektromobility

27 dobíjecích stanic pro SVJ Sakura

27 dobíjecích stanic pro SVJ Sakura

Číst dále
Oslavujeme 5 let a srovnáváme ceny UFC s DC

Oslavujeme 5 let a srovnáváme ceny UFC s DC

Číst dále
Dotace na elektromobil pro vaše podnikání a 10.000 Kč k tomu

Dotace na elektromobil pro vaše podnikání a 10.000 Kč k tomu

Číst dále
Domácí dobíjení přehledně v appce

Domácí dobíjení přehledně v appce

Číst dále
Background