Zákaznická podpora 24/7

Naši operátoři jsou k dispozici nonstop a vždy Vám ochotně pomohou.


Technické problémy se stanicemi

+420 731 809 090

Služba, web a aplikace

+420 739 533 751

Díky Partnerské dobíječce udělá E.ON ze soukromé stanice veřejnou

E.ON zavádí na český trh s elektromobilitou novou službu. Ze soukromé dobíjecí stanice udělá jejímu vlastníkovi veřejnou. Projekt Partnerské dobíječky už získává své zákazníky. Zájem o něj mají hotely i autoservisy. E.ON je první mezi největšími tuzemskými energetickými firmami, který podobnou službu nabízí.

„Jedná se o model, který dobře funguje ve státech západní Evropy a my jsme se ho rozhodli zavést i na českém trhu,“ upozorňuje Martin Klíma, vedoucí Mobility Services společnosti E.ON. „Je to další krok k tomu, aby se rozšiřovala síť dobíjecích stanic i mimo hlavní dopravní tahy a používání elektromobilu bylo komfortnější.“

 

Jak služba Veřejná dobíječka funguje?

V praxi to funguje tak, že zájemce o spolupráci poskytne E.ONu svou dobíječku. Ten do ní nainstaluje software, díky kterému se pak chová jako jakákoliv jiná dobíječka v síti E.ON Drive. Používat ji mohou registrovaní i neregistrovaní zákazníci. Stanice je viditelná na mapě s označením Partnerská, řidiči u ní najdou aktuální obsazenost, provozní dobu i ceny za dobíjení. Ceny jsou jedinou odlišností od klasických dobíječek ze sítě E.ON Drive. U těch partnerských si totiž výši platby za odebranou energii určí provozovatel, kterým je vlastník dobíječky.

Zájemce o tuhle službu může využít již svou stávající dobíječku, může si koupit stanici od společnosti E.ON nebo i od jiného dodavatele. „Jedinou podmínkou je to, že musí být kompatibilní s naším systémem a s tím pomůže náš zástupce,“ dodává Martin Klíma.

O samotný provoz se vlastník nemusí starat. E.ON zajišťuje dobíjení, nepřetržitou on-line podporu a řeší fakturaci jednotlivým zákazníkům. To všechno za roční poplatek. „Když přijede sto zákazníků, musíte poslat sto faktur. To může být pro provozovatele zátěž, ale my to uděláme za něj. On má přitom neustále přístup do systému a vidí, kolik lidí tam jezdí, jak nabíjejí a jednou měsíčně nám pouze vystaví fakturu za odebranou energii, kterou mu vyúčtujeme,“ dodává projektová manažerka Mobility Services Helena Švejdová.

Právě úspora času a možnost být viditelný v mapách dobíjecích stanic vedla k pořízení Partnerské dobíječky i Jaroslava Kučeru ze Soběslavi. Ten ji v Česku získal jako první. „Vlastním stanici STK s autoservisem a muzeem veteránů. Chtěl jsem pořídit do areálu firmy dobíječku jako službu zákazníkům. Tady mám výhodu, že se téměř o nic nemusím starat. Jsme vidět a může k nám jezdit kdokoliv,“ vysvětlil svou zkušenost Jaroslav Kučera. Dobíjecí stanice mu funguje už necelé dva měsíce.

Aktuálně se k němu přidávají další. Mapa na webu www.kdenabijet.cz ukazuje v tuhle chvíli další Partnerské dobíječky například v Amenity Resort na Lipně, v pražském Comfort Hotel Prague City East nebo v areálu firmy Slatina v Brně. Více informací o projektu najdou zájemci na www.eon-drive.cz.

Sdílet článek

Aktuálně ze světa elektromobility

27 dobíjecích stanic pro SVJ Sakura

27 dobíjecích stanic pro SVJ Sakura

Číst dále
Oslavujeme 5 let a srovnáváme ceny UFC s DC

Oslavujeme 5 let a srovnáváme ceny UFC s DC

Číst dále
Dotace na elektromobil pro vaše podnikání a 10.000 Kč k tomu

Dotace na elektromobil pro vaše podnikání a 10.000 Kč k tomu

Číst dále
Domácí dobíjení přehledně v appce

Domácí dobíjení přehledně v appce

Číst dále
Background