Zákaznická podpora 24/7

Naši operátoři jsou k dispozici nonstop a vždy Vám ochotně pomohou.


Technické problémy se stanicemi

+420 731 809 090

Služba, web a aplikace

+420 739 533 751

Rohlik.cz s námi buduje vlastní síť dobíjecích stanic pro elektromobily. V Praze a Brně jich chce mít příští rok dohromady 400

Pro naplnění cíle bezemisní městské logistiky, který má největší tuzemský online supermarket Rohlik.cz v plánu realizovat do roku 2025, podniká firma další zásadní kroky. Do konce roku zdvojnásobí počet elektromobilů, celkem jich Rohlík bude mít 42. Do ostrého provozu rovněž nasazuje 23 nákladních elektrokol. Ty už nyní společně s elektromobily dokážou z širšího centra měst vytlačit až 100 % CNG vozů, které firma využívá. Rohlik.cz také společně s energetickou společností E.ON buduje vlastní síť dobíjecích stanic – do příštího roku jich chce v Praze a Brně postavit 400.

„Elektromobilita je zcela zásadní, pokud vám není lhostejná planeta a chcete udělat něco pro lepší život ve městech. Pro nás v Rohlíku je udržitelnost na prvním místě ve všem, co děláme. Naše služba je už ze své podstaty udržitelnější než klasické nakupování. Zatímco si pro jedenáct nákupů dojede do kamenného supermarketu jedenáct aut, u nás je to naopak. My minimálně jedenáct nákupů zavezeme jedním autem,” vysvětluje CEO Rohlik.cz Olin Novák a dodává: „Nyní děláme všechno proto, aby ta auta byla elektrická. Dosud jsme využívali vozy na CNG, což samo o sobě snižuje ekologickou zátěž provozu zhruba o třetinu. Ale do roku 2025 chceme plně elektrickou firemní flotilu.” 

 

Vlastní síť dobíjecích stanic 

Pro naplnění této vize proto nyní Rohlik.cz podniká zcela zásadní kroky. Tím hlavním je budování vlastní sítě dobíjecích stanic, kterých chce do konce příštího roku postavit 400. Parkovací a dobíjecí plochy buduje v tuto chvíli u svých skladů v Praze a Brně ve spolupráci s energetickou společností E.ON. Dodávané řešení je speciálně připravené přímo pro Rohlík a zajistí, že všechna vozidla budou na další směnu plně nabita, aniž by došlo k překročení možnosti příkonu dané lokality. Vše bude online, aby měl fleet manager kompletní přehled o dobíjení jednotlivých vozidel, a to jak v reálném čase, tak formou reportů,” upřesňuje Martin Klíma, vedoucí oddělení Mobility Services společnosti E.ON. V současnosti čítá flotila Rohlíku 700 aut, které vyjma prvních elektrických vozů jezdí na CNG pohon. Právě vybudování vlastních dobíjecích stanic výrazně usnadní a urychlí přechod Rohlíku na plně elektrickou firemní flotilu.

 

42 elektromobilů do konce roku a 400 v dalším roce 

Rohlik.cz také do konce roku zdvojnásobí počet svých elektromobilů, které v současnosti využívá pro zavážení nákupů. Celkem jich bude mít 42 a další bude velmi rychle přidávat. „Jsem přesvědčený, že příští rok budeme mít největší flotilu elektrických aut v Česku a asi i v celé střední Evropě,” komentuje šéf Rohlik.cz Olin Novák.

K tomu bude Rohlík v ostrém provozu na konci roku využívat 23 nákladních elektrokol. Jejich technologie umožňuje hned několik unikátností: kolo uveze nákupy až do hmotnosti 180 kilogramů plus kurýra, dojezd má až 40 kilometrů. Součástí řešení je i unikátní systém samotné přepravy a překládky zboží, který umožňuje výměnu kontejneru kola s nákupy do 10 minut. Nespornou výhodou tohoto systému je také bezpečnost přepravy zboží z pohledu teplotního řetězce, která je pro Rohlík samozřejmostí, v doručení nákupu všemi způsoby, tzn. až ke dveřím zákazníka, nebo do vnitřních či venkovních výdejních boxů Rohlík Point.

Sdílet článek

Aktuálně ze světa elektromobility

27 dobíjecích stanic pro SVJ Sakura

27 dobíjecích stanic pro SVJ Sakura

Číst dále
Oslavujeme 5 let a srovnáváme ceny UFC s DC

Oslavujeme 5 let a srovnáváme ceny UFC s DC

Číst dále
Dotace na elektromobil pro vaše podnikání a 10.000 Kč k tomu

Dotace na elektromobil pro vaše podnikání a 10.000 Kč k tomu

Číst dále
Domácí dobíjení přehledně v appce

Domácí dobíjení přehledně v appce

Číst dále
Background